Peste 4 miliarde de oameni nu au o conexiune la Internet

worldwide-broadband-internetNumarul oamenilor care folosesc Internetul creste intr-un ritm constant, dar se estimeaza ca 4,2 miliarde din cei 7,4 miliarde de oameni de pe glob nu vor avea o conexiune la Internet pana la sfarsitul anului.

Potrivit datelor UIT (Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor), per ansamblu, 35,3% din populatia tarilor in curs de dezvoltare va utiliza Internetul, comparativ cu 82,2% in tarile dezvoltate. Situatia nu arata prea bine nici in tarile subdezvoltate, unde, pana la finele anului, doar 9,5% din populatie va fi conectata la Internet.

Conexiunile mobile broadband sunt vazute ca principala modalitate de a conecta o parte cat mai mare a populatiei globale. Motivul principal ar fi ca este mult mai usor pentru a acoperi zonele rurale cu retele mobile decat cu retele broadband fixe. De asemenea, si smartphone-urile devin din ce in ce mai accesibile.

La sfarsitul anului 2015, 29% din populatia care traieste in zonele rurale din intreaga lume va avea acoperire 3G, in timp ce 69% din populatia globala va beneficia de acest serviciu, fata de 45% cat era acum patru ani.

Conform UIT, topul celor trei tari cu cele mai mari viteze broadband din lume arata cam asa: Coreea de Sud, Franta, Irlanda, la polul opus aflandu-se Senegal, Pakistan si Zambia.

Sursa foto