Phisherii vizeaza furnizorii de hosting pentru a lansa atacuri

phishingConform Anti-Phishing Working Group (APWG), phisherii (escrocii cibernetici) continua sa compromita servere web care gazduiesc un numar mare de domenii.

Intr-un raport privind atacurile de tip phishing (inselaciune electronica) care au avut loc in prima jumatate a anului 2014, APWG a identificat peste 200 de intruziuni masive de acest tip, din care au rezultat circa 25.000 de atacuri de tip phishing. Acest lucru a reprezentat o cincime din atacurile de tip phishing pe care APWG le-a analizat la nivel mondial in aceasta perioada.

APWG a identificat atacurile pe baza analizei adreselor IP ale computerelor utilizate in momentul atacurilor si a cailor URL (adrese web).

“Intruziunea intr-un mediu de hosting este o activitate cu randament ridicat pentru phisheri, si face parte dintr-un trend in care hackerii compromit servere pentru a le transforma in propriile arme. Companiile de hosting detin un numar mare de servere puternice si cabluri din fibra optica de inalta calitate prin care pot fi trimise cantitati mari de trafic. Aceste conditii ofera semnificativ mai multa putere de calcul si latime de banda decat PC-urile casnice” scrie in raportul APWG.

APWG spune ca au existat peste 120.000 de atacuri unice de tip phishing la nivel mondial in primul semestru al anului 2014.