Acceptarea de plati cu cardul pe un website a devenit din ce in ce mai usoara in ultimul timp si tot mai multa lume este interesata de acest lucru pentru magazinele online.
Scriem acest articol pentru ca am intalnit persoane care au impresia ca este extrem de dificil sa implementezi un astfel de sistem de plati pe un website. De fapt este destul de usor si uneori nu ai nevoie deloc de cunostinte tehnice.
Cel mai usor mod de a face asta este prin intermediul unui procesator de plati cu cardul. In romania exista 2 astfel de firme, consacrate si foarte cunoscute si pe care le puteti folosi cu incredere: ePayment si Romcard. Cu cei de la ePayment am colaborat si noi, solutia lor este usor de implementat, ofera si asistenta tehnica la implementare prin personal specializat. Vi se pune la dispozitie si un panou de control pe care il puteti folosi la administrarea platilor si din care puteti seta numeroase aspecte ale procesului de plata si chiar cosmetiza pagina de plata. Presupun ca si cei de la Romcard ofera ceva asemanator insa nu am colaborat cu ei.
Faptul ca siteul dvs apeleaza la un procesator recunoscut de carduri iar tranzactiile se desfasoara in sistemul securizat al acelui procesator, confera un mai mare sentiment de siguranta si incredere cumparatorului. De ce? Este simplu: ca si cumparator, as avea mai mare incredere sa imi introduc datele cardului pe un site consacrat (ePayment, Romcard, Paypal, etc) decat sa le introduc pe un site ce apartine unui SRL oarecare.
In cazul in care apelati la un procesator de carduri salvati si costuri ce ar putea aparea de la hostingul unei astfel de solutii si securizarea ei, costuri pentru certificatele de securitate si pentru acreditarile sau licentele pentru procesarea directa de carduri.
Pe plan international cea mai cunoscuta companie pentru procesarea de plati este Paypal insa exista multe altele: Worldpay, 2Checkout, MoneyBookers, etc.
Ce trebuie sa stiti este si faptul ca pentru astfel de servicii se platesc comisioane, de cele mai multe ori pentru fiecare tranzactie, comisioane care variaza de la 1% la 5-6%. Uneori se plateste atat comision cat si o suma fixa per tranzactie. Unele companii au si o taxa lunara in afara de comisionul pe tranzactii.
In prezent megahost.ro foloseste serviciile companiei Paypal pentru procesarea platilor cu cardul, pentru toate serviciile oferite: web hosting, inregistrare domenii, servere dedicate.