Pregatiti-va magazinul electronic pentru perioadele aglomerate de cumparaturi

Un lucru este cert atunci cand vine vorba de ecommerce hosting, si anume ca unele perioade ale saptamanii, lunii sau anului vor fi mai aglomerate decat altele. In mod ideal, site-ul dvs. va rezista foarte bine atunci cand traficul se intensifica, dar ca sa fiti sigur de acest lucru, iata cateva sfaturi care ar putea sa ajute.

1) Scalabilitate – Ar fi ideal sa luati in considerare achizitionarea a cel putin un server virtual privat in detrimentul unui cont de shared hosting. Cu virtualizarea este mult mai usor sa scalati temporar resursele atunci cand aveti nevoie.

2) Caching – Daca va puteti permite sa pastrati cache-ul informatiilor pe o memorie flash rapida, serviciile dvs. vor rula rapid chiar si atunci cand traficul devine intens. Puteti face cache la tot, de la pagini web pana la fisierele bazei de date cea mai des utilizata.

3) CDN – O retea de livrare de continut poate reduce foarte mult load-ul de pe serverul dvs.

Daca aveti o infrastructura de hosting bine optimizata, site-ul dvs. de e-commerce poate fi pregatit chiar si pentru cele mai aglomerate perioade de cumparaturi.