Marile companii nu vor mai oferi informatii guvernelor, fara a anunta utilizatorii

Unele dintre cele mai mari companii tehnologice din lume isi vor revizui politicile si nu se vor mai conforma solicitarilor guvernamentale de a oferi date cu caracter personal ale clientilor.

Potrivit Washington Post, Apple, Facebook, Microsoft si Google isi vor schimba politicile astfel incat vor notifica utilizatorii atunci cand datele lor sunt cerute de catre guvern, exceptie facand situatiile in care le este cerut in mod expres de catre un judecator sau alta agentie judecatoreasca sa nu anunte utilizatorii.

Procurorii isi fac griji ca aceasta masura ar putea ajuta infractorii, permitandu-le sa distruga dovezile inainte ca oficialitatile sa poata obtine informatii vitale.

In urma descoperirii campaniei de spionaj a NSA de anul trecut, companiile tech spun ca vor ignora de acum avertizarile entitatilor judecatoresti de a nu notifica utilizatorii cu privire la colectarea de date personale.

Google are in prezent o politica prin care notifica utilizatorii despre cererile de date provenite de la agentiile guvernamentale, exceptie facand situatiile in care ii este interzis acest lucru.

Microsoft si Facebook au spus ca vor adopta cat mai curand politici similare.