Schimbarea panoului de control al contului de hosting

Destul de rar, insa se mai intampla, ca sa fie nevoie sa mutati site-ul dvs. pe un cont de hosting nou, care dispune de un alt panou de control decat cel pe care il aveati in prezent. Din pacate, furnizorii de servicii de hosting web nu ofera si posibilitatea de-a alege dvs. panoul de administrare pe care il doriti. Cele mai populare panouri de control pentru conturile de hosting sunt cPanel si Plesk.

Migrarea de la un panoul de control la altul nu este chiar o sarcina usoara si ar trebui sa va ganditi destul de serios daca chiar doriti sa faceti acest lucru, analizand avantajele si dezvantajele ce pot aparea in urma acestei mutari.

Nu toate panourile de control functioneaza la fel. Fiecare interfata lucreza in felul sau si anumite lucruri pe care le faceati intr-un anume mod cu vechiul panou de control, se pot realiza total diferit cu un alt panou de control. Si aici nu ne referim la limbajele de programare sau scripturile folosite. Exista de asemenea riscul ca, aplicatiile pe care le foloseati sa nu fie total compatibile cu noul panou de control.

Inainte de a trece la un alt panou de control verificati cu atentie caracteristicile acestuia, limitarile sale, cat de complicat este sa faceti aceasta mutare si abia in final, va puteti decide daca faceti sau nu aceasta trecere.

Deoarece structurile panourilor de control pot fi total diferite, la fel ca si functionarea acestora, transferul contului tau de web hosting poate fi unul de durata si va poate crea dureri de cap. Daca aveti un singur site, este posibil sa nu fie atat de complicat, insa daca aveti site-uri multiple si multe aplicatii, aceasta mutare s-ar putea sa fie un proces mai greu decat ati fi crezut.