Schimbari in sistemul de inregistrare domenii .ca

cirawww.cira.ca (The Canadian Internet Registration Authority),  organizatia care administreaza inregistrarea de domenii .ca, a anuntat ieri lansarea unui nou sistem de inregistrare de domenii.

Noul sistem actualizeaza si simplifica aproape toate aspectele registrarului, de la procesul tehnologic pana la practicile de afaceri si politica de securitate.

Dupa aproape 2 ani de munca, oorganizatia a inlocuit cu succes vechiul sistem de inregistrare cu unul nou, bazat pe EPP (Extensible Provisioning Protocol).

In acest moment, CIRA este in al zecelea an de administrare a spatiului de domenii .ca si se apropie de cifra de 1.5 milioane de domenii .ca inregistrate.

Odata cu implementarea acestui nou sistem, CIRA a automatizat inregistrare si reinnoirea anuala a domeniilor .ca, astfel titularii de domenii nu trebuie sa se mai teama ca uita sa isi prelungeasca la timp domeniile.

In plus, majoritatea tranzactiilor pentru domenii .ca va fi procesata de registrari certificati de CIRA, registrari care au trecut recent printr-un proces de acreditare necesar pentru a asigura posesorilor de domenii .ca servicii profesionale.

CIRA a adaugat si o pagina de intrebari frecvente (faq – frequently asked questions) pe siteul propriu pentru a furniza mai multe informatii despre nou sistem de inregistrare de domenii .ca.