Se apropie sfarsitul si pentru Windows Server 2003

Windows-Server-2003-EOLMicrosoft Windows Server 2003 are aceeasi soarta ca Windows XP.

Compania Microsoft va opri pe 14 iulie 2015 suportul extins pentru sistemul de operare vechi 12 de ani. Acest lucru inseamna ca serverele pe care ruleaza Windows Server 2003 nu vor mai primi patch-uri de securitate si alte update-uri pentru aplicatiile care ruleaza in continuare pe acest sistem de operare. Microsoft spune ca in iulie 2014 existau aproape 24 de milioane de servere pe care rula Windows Server 2003. Compania nu a furnizat si informatii mai recente avand in vedere ca oricum nu va mai oferi suport pentru sistemul de operare.

Vestea buna este ca, cel mai probabil, companiile nu vor resimti aproape deloc impactul migrarii de la Windows Server la un alt sistem de operare asa cum l-au simtit atunci cand au trebuit sa migreze de la Windows XP. Consumatorii casnici nu vor fi afectati de oprirea suportului pentru sistemul de operare Windows Server 2003.

Microsoft incearca sa faca tranzitia cat mai usoara, prin furnizarea de informatii pe site-ul sau pentru a ajuta administratorii IT sa-si evalueze optiunile pentru migrare. In plus, Microsoft poate oferi sugestii de companii partenere cu experienta in migrarea la un alt sistem de operare pentru server.

O optiune costisitoare pentru organizatiile care nu au posibilitatea de a migra de la Windows Server 2003 si beneficiaza de suport premium este sa incheie un contract cu Microsoft pentru a mai beneficia de suport extins pentru o perioada limitata de timp.

Totusi, avantajul companiilor care migreaza de la Windows Server 2003 este acela ca vor migra si de la SQL Server 2005, care nu va mai primi suport incepand cu 12 aprilie 2016.

Sursa

Sursa foto