Adobe Flash pune iar probleme mari de securitate. Cum il puteti dezactiva din browser-ul dvs.

Daca acum cateva zile scriam pe blog ca Adobe a emis un update urgent pentru Flash Player, iata ca acum a iesit la suprafata o alta vulnerabilitate majora de securitate din acest software, descoperita in documentele furate de la Hacking Team. Acest lucru confirma ceea ce expertii in securitate au spus de ani de zile: nu numai ca Flash este inutil datorita tehnologiei de streaming din prezent, dar poate expune utilizatorii la reale pericole de securitate. La momentul scrierii acestui articol, toate versiunile plugin-ului Adobe Flash Player erau vulnerabile.

Untitled

Din fericire, Flash este relativ usor de dezactivat in majoritatea browserelor. In acest articol va vom arata exact cum sa-l dezactivati din Chrome, Firefox, Internet Explorer si Safari.

1) In Mozilla Firefox, de la meniul “Tools” selectati “Add-ons” pentru a deschide lista cu plugin-uri. De acolo, gasi Shockwave Flash si selectati “never activate”. Alternativ, daca exista anumite website-uri pe care le accesati in mod regulat si care necesita Flash, puteti selecta “ask to activate”, care va permite sa folositi Flash doar atunci cand aveti neaparata nevoie de el.

2) In Google Chrome, tastati in bara de adrese chrome://plugins/ pentru a vedea o lista cu toate plugin-urile. Gasiti Adobe Flash si selectati “disable”.

3) In Internet Explorer, selectati “manage add-ons” din meniul principal al browser-ului. Selectati “Shockwave Flash Object” si “disable”.

4) In Opera, scrieti in Address Bar “opera:plugins” si in dreptul “Adobe Flash Player” faceti click pe disable.