Microsoft Patch Tuesday iulie 2015

urlPatch Tuesday-ul din aceasta luna marcheaza oprirea oficiala a suportului Microsoft pentru sistemul de operare Windows Server 2003.

“Pentru oricine mai foloseste inca Windows Server 2003, sper ca il are instalat acolo unde nimeni nu-l poate accesa nimeni si ca se gandeste la o solutie pentru a inlocui acest sistem de operare”, a declarat Wolfgang Kandek, chief technology officer la firma de securitate IT Qualys.

In aceasta luna, Microsoft a remediat un total de 58 de vulnerabilitati.

Patch-urile remediaza trei bug-uri critice din Microsoft Windows, atat versiunea desktop, cat si server, precum si o vulnerabilitate critica din Internet Explorer, prezenta in toate versiunile de la 7 la 11.

Administratorii de sisteme trebuie sa aplice imediat aceste patch-uri critice deoarece vulnerabilitatile sunt deja exploatate de atacatori pentru a obtine acces in sisteme informatice.

Restul patch-urilor, considerate de Microsoft ca fiind importante, dar nu critice, remediaza vulnerabilitati din Microsoft Office si SQL Server, precum si altele din Windows.

Per total, luna aceasta este una destul de “bogata” in patch-uri de securitate, avand in vedere mai ales faptul ca au iesit la iveala noi vulnerabilitati dupa examinarea documentelor furate de la Hacking Team.

Sursa

Sursa foto