Mozilla prefera sa nu riste nimic dupa ce hackerii au patruns in sistemele Hacking Team – un producator italian de software de supraveghere – si au publicat documente din care reiese ca Adobe Flash inca avea trei vulnerabilitati nedescoperite si care erau exploatate la scara larga. Organizatia a decis sa blocheze toate versiunile plugin-ului Flash Player pana la versiunea 18.0.0.203 pentru Windows, si a declarat ca Flash va ramane blocat in Firefox pana cand Adobe elimina toate vulnerabilitatile cunoscute.
Insa, de la luarea acestei decizii, Adobe a actualizat Flash Player la versiunea 18.0.0.209, care nu este blocata in Firefox. Adobe a spus anterior ca va rezolva toate problemele de securitate cunoscute in aceasta saptamana.
“Politica noastra de blocklisting nu necesita ca noi sa blocam versiunea 18.0.0.209, avand in vedere ca este suficient de securizata” a declarat Mark Schmidt, sef de departament in cadrul companiei Mozilla.
Aceasta nu este prima data cand Adobe Flash a avut vulnerabilitati critice care necesitau sa fie remediate. Ceea ce a facut ca Mozilla sa blocheze de aceasta data Flash a fost faptul ca cel putin trei potentiale exploit-uri sunt acum cunoscute public, dintre care doar unul a fost eliminat de Abobe.
Mai devreme in luna iulie, hackerii au compromis sisteme companiei italiene Hacking Team si au publicat online 400 GB de date furate. Printre aceste date se numarau si exploit-urile Flash, precum si alte exploit-uri necunoscute anterior din Windows si Linux.
Acum, toata lumea se asteapta ca Adobe sa anunte ca Flash Player este EOL (end of life). Acest lucru pare putin probabil, mai ales ca Flash este inca utilizat la scara larga pe web. Cu toate acestea, necesitatea de a utiliza Flash Player ca produs web-based ar putea disparea treptat de la sine, mai ales datorita cresterii popularitatii HTML5.
Intre timp, daca v-ati saturat de problemele de securitate continue pe care le are Flash Player, il puteti dezinstala din Control Panel sau il puteti dezactiva din browser.