Securitate online prin certificate SSL

Amenintarile de securitate ce apar zi de zi provoaca o senzatie de teama si de lipsa de incredere a consumatorilor, atunci cand acestia decid sa faca cumparaturi online. Potrivit unui raport recent, in 2009, informatiile a peste 40 de milioane de carduri de credit au fost compromise. Aceasta amenintare ar trebui sa-i faca pe proprietarii de magazine online sa ia in serios securitatea magazinului pe care il administreaza pentru a castiga increderea clientilor.

Indiferent daca magazinul dvs. este gazduit pe un server dedicat sau pe un cont de hosting clasic, unul dintre cele mai importante aspecte al securitatii magazinului, este acela de-a achizitiona un certificat SSL asigurand o siguranta sporita tranzactiilor efectuate prin magazinul dvs. si astfel garantandu-le clientilor dvs. ca datele lor sensibile sunt in siguranta. Protocolul SSL asigura o comunicare criptata si securizata intre client si server si protejeaza tranzactiile digitale.

Pentru a fii siguri ca conexiunea dvs. catre serverul pe care este gazduit magazinul online este una securizata, verificati in bara de adrese a browserului folosit ca adresa url sa inceapa cu https:// si nu cu http://. Daca conexiunea incepe cu https://, atunci este o conexiune securizata si cryptata. Daca insa incepe cu http://, atunci este o conexiune normala si datele dvs. confidentiale ar putea fi expuse. Certificatul SSL ajuta de asemenea la identificarea site-ului respectiv, atestand ca site-ul este real, datele (domeniul, detinatorul domeniului, tara de unde a fost eliberat) fiind verificate in prealabil de autoritatea care a emis respectivul certificat SSL.

Daca site-ul dvs. proceseaza online carduri de credit, utilizarea unui certificat SSL este obligatorie. Achizitionarea unui certificat SSL pentru magazinul dvs. online reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi pe care ar trebui sa-i faceti pentru a putea avea o afacere online de succes.