Peste 500 de milioane de utilizatori de internet in China

Numarul utilizatorilor de internet din China a trecut de jumatate de miliard la sfarsitul anului 2011, dupa ce in China s-au inregistrat peste 28 de milioane de utilizatori noi in a doua jumatate a anului.

La sfarsitul lunii decembrie 2011, in China existau aproximativ 513 milioane de utilizatori de internet, potrivit unui raport emis de Centrul de Informare de Retea din China (CNNIC). Astfel, in total exista peste 38,3% utilizatori de internet in China, cu 4% mai multi decat in 2010. In comparatie, in Statele Unite exista un procent de 78,2% utilizatori de internet.

Si numarul utilizatorilor care utilizeaza internetul prin intermediul telefoanelor mobile a crescut, ajungand la 355 de milioane, un numar mai mare decat intreaga populatie a Statelor Unite. Numarul utilizatorilor care utilizeaza internetul prin intermediul calculatoarelor personale de tip desktop a scazut, in timp ce numarul celor care acceseaza internetul prin intermediul laptopurilor sau notebook-urilor a ramas aproximativ acelasi.

Cresterea numarului de utilizatori a incetinit in ultimii ani. Ultimul raport prezentat de CNNIC arata faptul ca majoritatea chinezilor, cu varste aflate intre 10-29 de ani, deja folosesc internetul, insa mai trebuie lucrat astfel incat si populatia mai in varsta sau persoanele mai putin educate sa poate folosi internetul.

Mesajele instantanee, motoarele de cautare si muzica online sunt cele mai populare aplicatii de pe internet accesate de catre utilizatorii din China. Numarul utilizatorilor chinezi pe platformele de microblogging (Twitter) a inregistrat cea mai mare crestere in 2011. Numarul utilizatorilor chinezi care folosesc Twitter-ul a ajuns la 250 de milioane, fata de doar 63 de milioane in 2010.

Analistii din domeniu au declat totusi ca statisticile oferite de CNNIC sunt exagerate. CNNIC defineste termenul de utilizator de internet ca fiind o persoana cu varsta de cel putin 6 ani, care s-a conectat la internet in ultimele 6 luni.

 

Sursa: pcworld.com