Server al Departamentului de Justitie american spart de Anonymous

Departamentul de Justitie (DOJ) american a declarat marti ca investigheaza un caz de acces neautorizat intr-un server dedicat al site-ului sau, in sectiunea statistici, dupa ce grupul de hackeri Anonymous a sustinut ca a patruns, colectat si publicat 1.7GB de date confidentiale.

“Astazi publicam 1.7GB de date care au apartinut Biroului de Justitie al Statelor Unite, cel putin pana acum. In ele puteti gasi o multime de lucruri interesante, cum ar fi e-mailuri interne, si intreaga baza de date. Noi nu luam partea vreunui guvern sau partid, noi militam pentru libertatea oamenilor, libertatea de exprimare si libertatea de informare. Publicam aceste date pentru a raspandi informatii, pentru a permite oamenilor sa fie auziti si sa constientizeze coruptia din guvernul lor. Le publicam pentru a pune capat coruptiei care exista, si sa-i eliberam pe cei care sunt oprimati.” a scris grupul de hacktivisti intr-un comunicat postat pe Pirate Bay, site pe care datele au fost oferite pentru download prin intermediul unui torent.

Potrivit unui purtator de cuvant al DOJ, hackerii au reusit sa acceseze un server dedicat care gazduieste site-ul Biroului de Justitie si Statistica, parte a DOJ. Biroul este insarcinat cu colectarea si analizarea datelor cu privire la criminalitate, inclusiv cea cibernetica, pe intreg teritoriul Statelor Unite. Majoritatea cercetarilor si datelor sunt acum disponibile pentru public.

Comentand incidentul, agentia guvernamentala doar a confirmat ca s-a intamplat si ca a fost demarata o ancheta in acest sens.