Site-ul Go Daddy si cele gazduite de acesta au picat

Luni, renumitul registrar de nume de domenii si furnizor de web si e-mail hosting, GoDaddy.com, dar si site-urile gazduite de acesta, s-au confruntat cu timpi prelungiti de downtime, in ceea ce ar putea fi considerat cel mai mare incident de securitate din ultimul timp din industria de hosting.

Cine este responsabil si care ar fi cauza acestui atac?

Se pare ca un membru al grupului de hackeri Anonymous isi asuma responsabilitatea pentru acest incident, sustinand ca acesta a fost o reactie la sprijinul oferit in trecut de Go Daddy pentru eforturile guvernului american de a “cenzura si controla Internetul”, prin intermediul proiectului de lege Stop Online Privacy Act (SOPA). Acesta  apare pe Twitter sub numele de “Anonymous Own3r” si a trimis un tweet zicand “spune oamenilor sa nu inteleaga gresit, atacul vine numai de la mine”.

Site-ul companiei de hosting a ramas inaccesibil pentru o buna parte a zilei de ieri, iar in conformitate cu un raport al Associated Press, numarul site-urilor gazduite care s-au confruntat cu probleme poate fi oriunde intre cateva mii si cateva milioane.

GoDaddy pretinde a fi cel mai mare registrar de domenii din lume, compania administrand peste 48 de milioane de nume de domenii si oferind servicii de hosting catre 9,3 milioane de clienti.