Softaculous Ltd., dezvoltatorul auto-installerului Softaculous care simplifica instalarea de aplicatii web pe diverse platforme de hosting, a anuntat pe 11 iunie lansarea versiunii Softaculous 4.2.5.
Aceasta versiune vine cu cateva caracteristici noi, printre care si posibilitatea importarii/exportarii setarilor Softaculous, si de asemenea, repara cateva bug-uri din versiunea anterioara.
Iata principalele modificari din Softaculous 4.2.5:
1) Imbunatatirea API-ului pentru a suporta instalarea de plugin-uri, teme, scripturi, etc., prin intermediul Softaculous. De asemenea, adminul poate controla aceste setari pentru a schimba valorile default afisate pe formularul de instalare al utilizatorilor finali.
2) Verificarea conexiunii HTTPS: Daca utilizatorul opteaza pentru instalarea unui script prin protocolul HTTPS, Softaculous va afisa o avertizare in cazul in care nu este gasit un certificat SSL de incredere pe domeniul respectiv.
3) Import/export setari: Puteti importa/exporta setarile de admin Softaculous de pe un server dedicat pe altul. Nota: Aceasta optiune este disponibila numai pentru cPanel in acest moment.
4) Detectarea versiunii reale: Adminul poate determina acum versiunea reala a instalarii(lor) si sa actualizeze inregistrarile Softaculous din panoul de administrare Softaculous Admin panel -> Installations.
5) Bug Fix: Au fost facute modificari pentru a afisa numarul corect al bazelor de date existente in cPanel
6) Bug Fix: Prefixele tabelelor din bazele de date vor fi formate numai din caractere alfanumerice si _
7) Bug Fix: Ordinea categoriilor de aplicatii Softaculous afisate in cPanel nu ramanea salvata din prima, atunci cand aceasta era setata din panoul de administrare Softaculous. Problema a fost remediata.
Recent, colectia Softaculous a atins pragul de 300 de aplicatii, fapt care permite utilizatorilor sa-si aleaga scripturi dintr-o gama larga de optiuni disponibile.
Auto installer-ul Softaculous se integreaza in cele mai renumite panouri de control pentru web hosting, cum ar fi cPanel, Plesk, DirectAdmin, H-Sphere, Interworx si ISPSystems, si permite utilizatorului sa instaleze orice aplicatie prin simpla apasare a unui buton. Exista o multime de categorii de scripturi, cum ar fi bloguri, forumuri, micro bloguri, wiki-uri, retele sociale, galerii de imagini, ERP, management de proiect, educational, etc. De asemenea, toate aceste aplicatii pot fi actualizate atunci cand noi versiuni devin disponibile. Softaculous ofera, de asemenea, demo-uri, evaluari, recenzii si imagini ale diferitelor aplicatii.
Colectia Softaculous contine deja aplicatii populare, inclusiv: WordPress, b2evolution, StatusNet, Drupal, Joomla, Concrete5, phpBB, MyBB, SMF, bbPress, Coppermine, Gallery, MediaWiki, DokuWiki, TikiWiki, Elgg, Dolphin, OpenX, SquirrelMail, LimeSurvey , Piwik, Mantis, SugarCRM, WHMCS, PrestaShop, Magento, CraftySyntax, osTicket, Moodle, Claroline, etc., majoritatea dispunand de suport multilingvistic.
Pentru a fi accesibil tuturor furnizorilor de hosting, Softaculous este disponibil atat in versiune gratuita, cat si in versiune Premium. Versiunea gratuita are doar 54 de aplicatii, in timp ce versiunea Premium a ajuns in prezent la 303 aplicatii.