Softaculous vs. Fantastico Deluxe

Serviciile oferite in industria de hosting se folosesc de o interfata de utilizator cum ar fi cPanel, care permite instalarea si administrarea diferitelor softuri. Interfata cu utilizatorul actioneaza ca un strat transparent care simplifica procesul de instalare pana la punctul in care pana si un utilizator neexperimentat se poate descurca cu usurinta.

De fapt, pentru ca o interfata de utilizator sa poata instala alte programe, un alt software este folosit pentru a rula scripturile de instalare. Doua dintre cele mai populare programe care ruleaza scripturile de instalare sunt Fantastico Deluxe si Softaculous.Cei mai multi furnizori de web hosting ofera clientilor unul dintre aceste doua auto-installere, sau chiar pe ambele.

Fantastico Deluxe si Softaculous instaleaza software-ul dorit de utilizator, utilizand scripturi. Numarul aplicatiilor de hosting, precum si complexitatea procedurilor de instalare individuale sunt obstacole pe care chiar si cei mai experimentati webmasteri le pot gasi descurajatoare. In acest scop, procedurile de instalare sunt simplificate utilizand aceste auto-installere.

Din moment ce aceste 2 auto-installere sunt concurenti directi, o simpla schema de comparatie ne-ar putea ajuta sa intelegem mai bine care sunt caracteristicile lor:

Features Softaculous Fantastico Deluxe
No. of scripts 278 50
User Reviews Yes No
Demos Yes No
PHP Scripts Yes Yes
Javascripts Yes No
Perl Scripts Yes No
Install apps using HTTPS Yes No
Install apps in different languages Yes No
Install apps from other auto-installers Yes No
Import manually installed apps Yes No
Create and install custom apps Yes No
One-click app upgrade Yes No
Backup and restore apps Yes No
Uninstall apps Yes Yes
Addition of scripts Yes No
Modify email templates Yes No
Automated APIs Yes No
Multilingual interface Yes No
Price/year $24 $90

Softaculous vine si cu feedbackul altor utilizatori pentru a va ajuta sa alegeti software-ul potrivit, pe baza experientei altor utilizatori. De asemenea, demo-urile asista utilizatorul final in intelegerea software-ului respectiv. Softaculous poate rula scripturi scrise in javascript sau in Perl. Pentru upgrade-ul software-urilor, Softaculous poate face backup si apoi actualiza automat.

Cand utilizati cPanel, aveti optiunea de a alege ce limba sa se foloseasca pentru interfata cu utilizatorul. Sofaculous utilizeaza limba implicita din cPanel, dar vine cu suport multilingvistic.

In plus fata de cele mentionate mai sus, Softaculous este disponibil si in versiune gratuita. Aceasta vine cu 55 de scripturi, nu poate sa ruleze scripturi Perl, nu se pot adauga mai multe scripturi, si nu se pot modifica template-urile de e-mail.

In concluzie, Softaculous are mai multe caracteristici si costa mai putin decat Fantastico Deluxe. Pentru clientul de hosting, dar si pentru utilizatorul final, Softaculous ar putea fi alegerea perfecta.