Solutii de backup pentru VPS Hosting

Cel mai bun mod de a proteja sistemul dvs impotriva hackerilor este sa fiti la curent cu cele mai recente informatii de securitate. Daca folositi pentru hosting un sistem VPS trebuie sa va asigurati ca numai dvs. aveti acces la acesta. Trebuie de asemenea sa alegeti un furnizor de hosting ale carui servere sunt colocate intr-un data center ce asigura functionarea site-ului dvs. chiar in cazul unei pene de curent si de asemenea suport tehnic si asistenta 24/7, in cazul in care apar diferite probleme.

Problemele pot aparea din diverse motive. De exemplu instalarea necorespunzatoare de software sau o problema hardware poate duce chiar la deteriorarea fizica a serverului. Nu faceti greseala de a crede ca daca aveti un backup, sistemul dvs VPS este sigur si nimic nu se poate intampla.

Tehnicile de hacking se schimba de la zi la zi, fapt ce face absolut necesar ca sistemul dvs sa fie updatat periodic. Asigurati-va ca firewallul nu prezinta slabiciuni ce ar putea fi exploatate de hackeri. Solicitati furnizorului de servicii de hosting web sa va puna la dispozitie un panou de control astfel incat sa puteti restarta singuri VPS-ul, fara a fi necesar sa contactati furnizorul.

Copiile de rezerva
Faceti backup periodic. Un backup recent al sistemului va poate scuti de multa munca si configurari. Asigurati-va ca furnizorul de servicii de hosting va pune la dispozitie software si aplicatii de backup ce permit suprascrierea fisierelor curente de pe server. Softul rulat de VPS va restarta serverul pentru restaurarea sistemului. Procesul poate dura intre 10 si 120 de secunde. Backupurile sunt efectuate astfel incat sa nu ruleze simultan 2 backupuri pentru VPS-uri diferite de pe acelasi server.

Creati periodic backupuri, indepent de cele pe care le creaza automat furnizorul dvs. de hosting. Pierderea din diferite motive a site-ului dvs. poate ajunge uneori sa va coste timp si o multime de bani.

Un hosting de calitate ofera si un suport tehnic de calitate si te poate ajuta cu transferurile de fisiere sau ale backupurilor, cu restaurarea acestora, etc. Asigurati-va ca nu vi se percep taxe aditionale pentru un astfel de ajutor, in mod normal suportul tehnic ar trebui sa fie gratuit. Asigurati-va ca furnizorul de hosting pastreaza copii cat mai recente ale site-urilor dvs.

Restaurarea datelor poate fi un proces de durata mai ales in cazul site-urilor foarte mari. Orice propietar de VPS trebuie sa se asigure ca backupurile sale sunt recente si au fost efectuate in mod corespunzator.