Motive principale pentru utilizarea CRON-ului

Sarcina de webmaster poate fi una destul de dificila uneori, mai ales in cazul in care nu se folosesc instrumentele si resursele adecvate. Din fericire, exista destule metode prin care, anumite sarcini ce implica administrarea unui server, pot fi simplificate si automatizate. Unul dintre cel mai popular instrument de acest gen este Cronul. Este folosit de obicei pentru a programa anumite sarcini sa ruleze repetitiv in anumite zile sau intervale de timp. Utilizarea cronului nu necesita cunostiinte foarte avansate si de obicei se regaseste o astfel de aplicatie in panoul de control al contului dvs. de hosting.

Administrarea abonatilor sau a utilizatorilor
Webmasterul poate utiliza cron-ul de exemplu pentru a trimite notificari abonatilor site-ului cu cateva zile inainte ca abonamentul sau contul acestora sa expire, sau poate sterge conturile invalide. Folosirea cronului este extrem de utila mai ales in cazul site-urilor mari cu mii de membri sau abonati. Cronul se poate utiliza de asemenea pentru a trimite buletine de stiri zilnice, sau saptamanale, lunare, chiar anuale, sau la anumite ore sau in anumite zile.

Administrarea bazelor de date
Marea majoritate a site-urilor folosesc baze de date mysql pentru managementul continutului. Utilizarea cronului permite webmasterilor actualizarea automata a bazei de date, intretinerea acesteia, stergerea anumitor inregistrari din baza de date. Folosirea cronului pentru administrarea si mentinerea bazelor de date este probabil una dintre cele mai populare intrebuintari ale acestuia.

Front-end de întreţinere
Cronul poate fi folosit si pentru verificarea in mod automat a continutului unui site web, gasirea linkurilor valide sau a erorilor, aceste informatii putand fi trimise pe email catre webmaster. Cronul poate fi folosit de asemenea pentru publicarea automata de articole sau informatii din baza de date, usurand considerabil munca webmasterului.