Transferul unui cont de hosting catre un alt provider

Transferul unui site web de pe hostingul curent catre un alt hosting sau gazduirea acestuia pe un alt server poate fi un proces destul de usor daca se face in mod corespunzator. Exista insa cativa pasi ce trebuiesc urmati inainte de a incepe transferul. Din pacate, majoritatea ignora acesti pasi, mai ales cel al transferului de domeniu de pe nameserverele curente catre noile nameservere furnizate de noul furnizor de hosting web.

Ce inseamna transferul de domeniu?
Procesul de transferare a unui domeniu implica modificarea registrarului curent al domeniului cu un registrar nou. Transferul domeniului nu afecteaza datele existente pe site-ul web al acelui domeniu. Gazduirea site-ului pe un pachet de hosting nou achizitionat necesita de asemenea modificarea nameserverelor actuale ale domeniului cu noile nameservere obtinute de la furnizorul de hosting.

Care sunt pasii pentru transferul unui domeniu?
Transferul unui domeniu se poate face simplu, de obicei completand un formular aflat in panoul de control al registrarului curent, denumit “transfer domeniu” sau printr-un nume similar. Dupa trimiterea cererii de transfer, veti primi un email cu un link de confirmare, link ce trebuie accesat pentru a putea finaliza procesul de transfer. De retinut, ca de obicei, domeniile cu o vechime mai mica de 60 de zile, nu pot fi transferate. Verificati inainte de a achizitiona un hosting nou daca vi se cere sau nu transferul domeniului.

Cat dureaza si cat costa transferul unui domeniu?
Majoritatea furnizorilor de sevicii de hosting web nu percep taxe pentru transferul de domenii. Alti furnizori insa percep diferite taxe, in timp ce altii conditioneaza transferul unui domeniu cu achizitionarea unui pachet de hosting pentru acel domeniu. Procesul de transfer al unui domeniu poate dura intre 3 si 10 zile, timpul mediu fiind de aproximativ o saptamana. Totusi, exista posibilitatea ca acest proces sa se termine si mai repede, intr-un interval de aproximativ 24-48 de ore. De retinut ca, daca domeniul dvs este implicat in vreun litigiu, exista posiblitatea ca acel domeniu sa nu poata fi transferat, sau sa poata fi transferat doar dupa solutionarea respectivei dispute.