SOPA contestata chiar din congresul SUA

Congresman-ul american Steve Rothman, a lansat urmatoarea declaratie cu privire la legea pirateriei online (SOPA):

“Sunt un puternic sustinator al internetului liber si deschis in care cetatenilor li se ofera liberatatea de a alege in timp ce viziteaza online continut legal si in conditii de siguranta”.

Legea pirateriei online (SOPA) a fost introdusa cu scopul de-a controla pirateria online, congresman-ul se opune SOPA deoarece legea ar pune in aplicare legea cenzurii pe internet, prin incalcarea directa a primului amendament din Constitutia Statelor Unite.

SOPA ar permite guvernului sa forteze motoarele de cautare, site-urile sociale si furnizorii de servicii de internet cat si furnizorii de servicii de hosting web sa blocheze accesul la anumite site-uri sau resurse online. Mai mult, prin aplicarea SOPA, streaming-ul web neautorizat al drepturilor de autor si continut ar deveni o crima, cu sanctiuni de pana la 5 ani de inchisoare.

Cu toate ca intentia SOPA ar putea fi una bine intentionata, dispozitiile acestor legi vor sufoca inovatia tehnologica, vor impiedica companiile care acum isi incep activitatea online sa fie competitive si ar aduce o atingere grava a drepturilor protejate prin Constitutie.

Congresman-ul se opune in totalitate SOPA deoarece aceasta ar restrange in mod inutil accesul la un internet liber si deschis.