Sotul pasibil de inchisoare pentru ca a citit emailurile sotiei

emailLeon Walker, un tehnician IT in varsta de 33 de ani, din Rochester Hills, statul american Michigan, a accesat adresa de email a sotiei pe care o banuia de infidelitate.

Acesta a cautat parola intr-un carnetel cu parole detinut de sotia sa si s-a logat in contul acesteia de Gmail unde suspiciunile sale s-au adeverit.

Acum procurorii il acuza de infractiuni cibernetice, acuzatii de obicei puse in seama furtului de identitate, hacking sau alte asemenea infractiuni. Walker risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 5 ani.

Cu toate ca toata lumea este de acord ca este ilegal sa accesezi contul de email al altcuiva, indiferent daca ti-a ruda sau nu, daca este computerul familiei sau nu, acuzatiile sunt destul de greu de dovedit, mai  ales ca legea in baza careia este acuzat Walker se refera la hackeri si nu la incidente domestice.

Walker declara ca “a facut ceea ce trebuia sa faca” si ca acest lucru a fost necesar pentru a proteja copii. Procesul este programat sa inceapa pe data de 7 Februarie 2011.

1 Comment Sotul pasibil de inchisoare pentru ca a citit emailurile sotiei

Comments are closed.