Spamhaus isi actualizeaza baza de date a domeniilor compromise

The Spamhaus Project va publica in curand doua noi seturi de date concepute pentru a preveni utilizatorii sa fie atrasi pe site-uri si domenii infectate cu malware.

Organizatia depune de mult timp eforturi pentru a opri spamul si a declarat ca cele doua seturi de date fac parte din Domain Block List (DBL), o baza de date actualizata in mod constant cu domenii de spamming care apar in e-mailuri. Informatiile din DBL pot fi incorporate in software-ul de mail al oricarui server de hosting care scaneaza mesajele pentru a vedea daca domeniile de pe care provin se afla in vreo lista neagra.

Mentionam ca toate serverele megahost.ro folosite pentru shared hosting folosesc baza de date Spamhaus ZEN pentru identificarea mesajelor de tip SPAM, pe langa alte cateva blacklisturi. Aici enumeram si abuse.ro si spamcop.net

Noile seturi de date vor face ca DBL sa fie mai eficient si mai versatil, detectiile “false positive” fiind aproape zero, a scris Spamhaus pe blogul sau.

Primul set de date se concentreaza asupra numelor de domenii care au fost identificate ca distribuitoare de programe malware, iar al doilea set de date este format din domenii legitime care gazduiesc site-uri compromise.

Spamhaus a mai scris pe blogul sau ca site-urile cele mai vizate de hackeri sunt cele care folosesc versiuni vechi si nesecurizate de software CMS, cum ar fi Joomla sau WordPress.

Noile seturi de date vor fi publicate pe data de 1 iulie 2014.