Suse Linux ofera acum posibilitatea de a face system restore

suse-linux-enterprise-12-new-features-and-extensionsCea mai noua editie enterprise de Suse Linux permite administratorilor sa faca system restore la o data anterioara fata de cea la care au facut o greseala fatala pentru sistemul de operare.

Suse Linux Enterprise Server 12 (SLES 12) vine cu posibilitateea de a face system restore, fapt care permite utilizatorului sa booteze sistemul de operare la o configuratie anterioara, in cazul in care ultima nu mai functioneaza corect.

O astfel de facilitate poate fi utila pentru anularea unei schimbari a configuratiei sistemului, care nu a avut rezultatul scontat. De exemplu, un administrator poate rula un sistem de operare SLES aflat in stare perfecta de functionare, ca apoi sa instaleze un update de sistem sau sa faca o schimbare care sa distruga kernelul. De obicei, sisteme Unix nu “iarta” astfel de greseli, obligand administratorul sa reinstaleze sistemul de operare de la zero, in cazul in care acesta nu stie cum sa remedieze greseala facuta.

Suse este printre cele mai utilizate distributii de Linux la scara larga, alaturi de Ubuntu/Debian si Red Hat Enterprise Linux. Acesta este disponibil atat ca versiune gratuita (OpenSuse), cat si ca editie comercial special conceputa pentru utilizare in mediul enterprise ((SLES 12).

Sursa