Vanzarile de PC-uri au scazut in al treilea trimestru din 2014

_graphics-statistics-graph-preview2-by-dragonartVanzarile de PC-uri la nivel mondial au scazut usor in trimestrul al treilea din acest an, dar scaderea nu a fost atat de mare pe cat a estimat initial compania de cercetare IDC, avand in vedere numeroasele oferte de laptop-uri ieftine si o suprasaturatie a tabletelor in unele zone ale lumii.

Producatorii de hardware au livrat 78.500.000 de desktop-uri si laptop-uri in al treilea trimestru, o scadere de 1,7% fata de acum un an, dar o “imbunatatire considerabila” fata de previziunile IDC care estimau o scadere de 4,1%. Aici a contribuit si valul de migratii de la Windows XP, care a generat un plus la vanzarile de PC-uri, a declarat IDC.

De asemenea, si vanzarile de Chromebook-uri si alte PC-uri entry-level au contribuit la mentinerea unui procent mic al scaderilor de vanzari, a declarat IDC. Chromebook-urile au adus un plus de vanzari si in trimestrele anterioare.

Printre producatorii de PC-uri, Lenovo este lider la nivel mondial, avand un usor avans fata Hewlett-Packard. In al treilea trimestru al anului 2014, Lenovo a livrat 15,7 milioane de PC-uri, urmat de HP cu 14,7 milioane de PC-uri si Dell cu 10,4 milioane de PC-uri. Acer Group si Apple au ocupat locul 4, respectiv 5.

Lenovo a avut o cota de piata la nivel mondial de 20% in al treilea trimestru din acest an, comparativ cu 17,7%, cat avea cu an in urma.

Sursa