Sute de domenii confiscate intr-un raid global

brandeddomainsAnchetatori din intreaga lume si-au unit fortele pentru a inchide sute de domenii folosite pentru a vinde online marfuri contrafacute.

Agentiile de aplicare a legii din opt tari au lucrat in parteneriat pentru a inchide 690 de domenii, ca parte a unei operatiuni in curs de desfasurare numita “In Our Sites – Transatlantic 3.” Operatiunea a fost coordonata de Europol pentru statele membre participante din Uniunea Europeana (UE) si de catre U.S. Department of Homeland Security’s National Intellectual Property Rights Coordination Center (Centrul IPR) pentru Statele Unite ale Americii.

Potrivit Europol, site-urile au fost create pentru a pacali clientii sa achizitioneze produse contrafacute. Centrul IPR a inchis 297 de domenii pe teritoriul SUA, iar prin intermediul Europol, state membre ale UE precum Belgia, Danemarca, Franta, Ungaria, Romania, Spania si Marea Britanie au fost inchis 393 de domenii.

Printre cele mai populare marfuri contrafacute confiscate in fiecare an se numara tricouri sport, produse de ingrijire personala, incaltaminte, jucarii, bunuri de lux, telefoane mobile si accesorii electronice. Domeniile care au fost confiscate sunt acum in custodia guvernelor implicate in operatiune.

De la inceputul acestei operaiuni, in iunie 2010, aproximativ 2.550 de domenii au fost confiscate.

Sursa