Taxe ascunse la pachetele de hosting

Extinderea spatiului web pe zi ce trece determina o industrie de web hosting tot mai competitiva. Mai toti furnizorii serviciilor de hosting pretind ca ofera cele mai bune servicii, fara costuri ascunse, insa dupa achizitionarea unui plan de hosting puteti avea si surprize. Astel de costuri apar de obicei in contractul care se incheie cu clientul, insa acestea nu sunt vizibile in descrierea pachetului de hosting ales sau comunicate direct clientului.

Taxa de activare cont
Multi furnizori de servicii de web hosting percep o taxa de activare sau configurarea a contului. Aceasta poate varia intre 5-10 euro, in functie de de furnizorul ales si tipul pachetului de hosting. Aceasta taxa apare in general la ultimul pas al comenzii sau in contract, insa nu este specificata clar de la inceput si multi webmasteri pot pica in plasa.

Suportul tehnic pentru clienti
Marea majoritate a furnizorilor de servicii de hosting garanteaza un suport tehnic de calitate, dispnobil 24/7 si mai ales total gratuit. Totusi multi dintre acestia percep anumite taxe pentru suportul tehnic, fara a anunta in prealabil clientii. Este recomandat sa verificati cu mare atentie serviciile si taxele percepute de catre furnizorul de servicii de web hosting pe care urmeaza sa-l alegeti.

Transferul de proprietate al domeniului
Multi furnizori de hosting percep o taxa in cazul in care un webmaster doreste transferului unui domeniu de pe un alt hosting. Este important sa intrebati acest lucru, inainte de a incepe transferul domeniului propriu zis. Alti furnizori va pot oferi un domeniu gratuit doar pentru a va atrage si de fapt acel domeniu va fi inregistrat folosind datele furnizorului si nu datele clientului. Ulterior furnizorul va percepe o anumita taxa pentru transferul dreptului de proprietate asupra domeniului respectiv. Este important sa verificati daca inregistrarea domeniul se face folosind datele dvs.