VPS hosting – unul dintre cele mai populare tipuri de hosting disponibile pe piata

VPS hosting (server virtual privat) este cu siguranta unul dintre cele mai populare tipuri de hosting disponibile pe piata. Optand pentru acest tip de hosting, veti primi acces la o parte din server. Cu toate ca nu veti avea acces la tot serverul, acest tip de hosting este mai sigur si mai stabil deoarece nu veti imparti resursele serverului cu cateva sute de utilizatori, ci veti avea o parte separata a serverului, strict pentru dvs.

Limitari
Este important de remarcat faptul ca exista un nou tip de VPS hosting disponibil pe piata, hostingul de tip cloud (nor). Norul de hosting este diferit de VPS hosting deoarece se utilizeaza mai degraba o retea de servere de web decât un singur server. Astfel, în loc de a avea acces la o partitie a unui sngur server, veti avea acces la o vasta retea de servere. Spre deosebire de un plan de hosting shared, planul de hosting VPS se adapteaza mai usor la cerintele utilizatorului, mai ales ca puteti adapta sistemul de operare in functie de necesitati. Din pacate, hostingul VPS are de obicei 1-2 adrese IP si in caz ca aveti nevoie de mai multe ip-uri, le puteti achiziona pentru un cost suplimentar.

Costuri
Planurile de VPS hosting sunt foarte diversificate, cu costuri incepand de la 10 euro pe luna si pot ajunge pana la 50-100 de euro pe luna in functie de furnizorul de servicii web ales.