Terminologie e-commerce hosting

Daca sunteti pentru prima data client de e-commerce hosting, fara indoiala ca va veti lovi de termeni necunoscuti. Va prezentam o lista a celor mai comuni termeni care va pot pune in dificultate la prima vedere, dar care este important sa ii stiti.

Gateway de plata – Acesta este un serviciu care actioneaza ca un “punct de vanzare” virtual, si care proceseaza informatiile cardurilor de credit si alte altor metode de plata, pentru a le transmite pe contul dvs. de comerciant.

Procesor de plata – sau procesator de plati (procesator de card) In timp ce gateway-ul de plata se ocupa de obicei de autorizarea platilor efectuate prin site-ul dvs., un procesor de plata se ocupa de toate tranzactiile si apoi trimite utilizatorul inapoi pe site-ul dvs. Acest lucru permite site-urilor de comert electronic fara conturi de comerciant sa poata procesa platile in continuare.

Secure Socket Layer (SSL) – Acesta este protocolul pe care un website il va folosi pentru a cripta tranzactiile si pentru a le securiza. In mod normal, un website ce foloseste SSL va avea o adresa URL care incepe cu HTTPS, in loc de HTTP.

Certificat de securitate – Cand o conexiune SSL este trimisa catre un browser web, acesta ii va verifica autenticitatea prin citirea certificatului SSL. In cazul in care certificatul de securitate este invalid, se va afisa o eroare. Puteti achizitiona certificate SSL de la furnizori autorizati.

CVC2 sau CVV2 – Ambii termeni se refera la numere de validare ale cardurilor de credit, gasite pe partea din spate a cardurilor bancare VISA si MasterCard (doar cele abilitate pentru plati online, daca nu are pe spate acest numar, cardul nu poate fi folosit la plata online). Acest cod de 3 cifre este pur si simplu un strat suplimentar de securitate care confirma faptul ca titularul cardului se afla in posesia sa.

Desigur, mai exista si alti termeni de care va puteti lovi atunci cand configurati un site de e-commerce. Pentru o lista mai completa, accesati acest ghid de referinta online.