Cum se instaleaza XCache pentru PHP

XCache este un cache opcode pentru PHP. Acesta optimizeaza performanta prin eliminarea timpului de compilare a scripturilor PHP, prin cache-ul versiunii compilate a acestora in shm (RAM), si utilizarea acesteia direct din memoria RAM. Acest lucru va creste rata de generare a unei pagini web de pana la 5 ori, deoarece optimizeaza multe alte aspecte ale scripturilor php si reduce sarcina de pe server. Xcache este un Cacher Protection read-only care impiedica cache-ul de a fi corupt de catre php-core/extension sau orice alt cod inafara de XCache.

Cum se instaleaza XCache

Puteti sa-l instalati in momentul cand compilati PHP folosind easyapache sau o puteti face folosind scriptul panoului de control pentru hosting, cPanel.

/usr/local/cpanel/scripts/phpextensionmgr install Xcache

Acesta va identifica ce versiune de PHP este instalata pe server, care este fisierul de configurare PHP, si apoi va instala loader-ul pe server. Acesta va modifica apoi fisierul de configurare si va reporni Apache.

Retineti ca nu este indicat sa utilizati XCache daca aveti un forum aglomerat, unde membrii sai trebuie sa poata vedea noile postari aproape instantaneu. Daca este un blog sau pagini normale PHP, evident ca puteti folosi XCache, astfel incat serverul sa poata randa paginile repede.

Exista si alte modalitati de a instala acest instrument, direct de la sursa. Dar sugeram sa utilizati modul cPanel. In caz contrar, sistemul dvs. ar putea fi destabilizat.