Ce inseamna MYSQL in limbajul web hostingului?

mysql logoMySQL este un sistem de administrare structurata a bazelor de date. O baza de date este practic o multime structurata de informatii. MySQL este un sistem structurat pentru ca stocheaza datele in tabele separate in loc sa le stocheze impreuna sau “la gramada”, acest lucru conferindu-i atat viteza cat si stabilitate.

MySQL ruleaza de obicei pe servere si este folosit in conjunctura cu limbajul PHP care efectueaza printre altele interogari in bazele de date MySQL pentru afisarea de rezultate.

MySQL este Open Source si este gratuit sub licenta GPL (GNU General Public License). MySQL este de cele mai multe ori asociat (fara a fi obligatoriu) cu servere ce ruleaza sisteme de operare Linux.

MySQL vine default fara interfata grafica de administrare, adica doar cu un CLI (Command Line Interface) insa exista si instrumente grafice care fac administrarea bazelor de date o experienta mult mai placuta si mai simpla pentru utilizatorii mai putin experimentati. Un astfel de instrument este phpMyAdmin.

la megahost.ro toate pachetele de hosting web ofera suport MySQL si PHP si interfata de administrare phpMyAdmin.

In momentul in care cititi acest articol, ar trebui sa stiti ca el este afisat de un script PHP care a scos textul dintr-o baza de date MySQL.