Twitter s-a mutat in Datacenter Nou

fail whale, balena esuataPlatforma de Microblogging Twitter a anuntat ieri ca a finalizat migrarea catre un nou Datacenter din Salt Lake City, statul Utah, SUA. Aceasta mutarea coincide cu sarbatorirea a 5 ani de existenta, practic au trecut 5 ani de cand a fost plasat primul tweet online.

Twitter a facut anuntul pe Twitter Engineering Blog unde a spus ca aceasta migrare a fost determinata de cresterea masiva a numarului de utilizatori si tweeturi si de afisarile extrem de dese din ultimul timp ale balenei esuate (Fail Whale – imaginea afisata de Twitter atunci ca era peste capacitate), practic serverele acestora nu prea mai faceau fata cererii.  Twitter planuieste sau cel putin a facut pubic faptul ca vrea sa migreze catre alt datacenter inca din Aprilie anul trecut, in Iulie a anuntat locatia noului datacenter ca fiind in zona Salt Lake City.

Acesta este primul datacenter pe care Twitter il detine in intregime si il si administreaza, pana acum fiind folosite servicii de colocare de servere in datacenterele altor companii ce activau pe piata de hosting corporate.