Firefox 4 – un milion de downloaduri in 3 ore

Browserul Mozila Firefox 4, varianta stable a fost lansat ieri. In primele 3 ore a fost descarcat de peste 1 milion de ori. Daca descarcarile continua in acest ritm va intrece IE9 despre care cei de la Microsoft spun ca a fost descarcat de 2.4 milioane de ori in primele 24 de ore.

Mozilla a pus chiar si un counter care numara downloadurile online pe site iar cand numarul a atins un milion angajatii Mozilla au sunat din clopote, au ovationat si chiar au avut pe cineva care s-a imbracat in mascota Firefox si a dansat in incaperea respectiva.

Mozilla a lansat prima varianta alpha acum mai bine de un an, in Februarie 2010 iar versiunea finala a fost initial programata sa fie lansata in Noiembrie 2010. Bug-urile si alte problema au intarziat lansarea pana in Martie acest an insa.

Firefox 4 include un nou manager de taburi, interfata modificata si oarecum minimalista (gen Google Chrome) si suporta accelerare hardware GPU pentru marirea vitezei de incarcare a paginilor.

Firefox 4 poate fi descarcat gratuit atat pentru sistemele de operare Microsoft Windows cat si pentru Mac OS X si Linux, de pe siteul oficial Mozilla.