Un malware care goleste conturile bancare a reaparut pe Facebook

how-to-avoid-facebook-viruses-and-threatsMajoritatea clientilor de hosting au in ziua de azi un cont pe Facebook, fie personal ori al firmei, pe care il verifica cel putin o data pe zi. In cazul in care ati inceput sa uitati de pericolul amenintarilor malware de pe retelele sociale, iata ca un malware mai vechi a reaparut recent pe Facebook.

Numit Zeus, acest program malware ce activeaza la nivel mondial va poate infecta calculatorul daca deschideti un e-mail de tip phishing, si ramane ascuns pana cand va logati in contul de internet banking. De acolo, conform rapoartelor, malware-ul fura parolele si goleste contul bancar. Uneori, acesta poate cere utilizatorilor sa dezvaluie detalii confidentiale (cum ar fi CNP-ul), inainte ca acestia sa poata accesa online un cont bancar.

Zeus nu este o amenintare noua. De fapt, este vechi de aproximativ 6 ani, doar ca atacurile au reinceput in luna februarie a acestui an si de atunci sunt in continua crestere.

Compania de securitate Trend Micro a prezis inca din decembrie 2012 ca anul 2013 va fi marcat de revenirea vechilor amenintari cibernetice.

Pentru sfaturi privind evitarea acestor tipuri de amenintari, vizitati pagina Facebook Security.