Un nou kernel de linux mai rapid

Ultimul update al kernel-ului de Linux aduce cateva imbunatatiri care vor ajuta foarte mult performanta, in special in rularea bazelor de date sau a altor programe care sunt foarte solicitante pentru servere.

Versiunea 2.6.38 de kernel aduce schimbari la nivel profund, asa cum a remarcat Linus Torvalds, creatorul si administratorul Linux. Au fost implementate tehnologii noi in special pentru imbunatatirea performantei, cum ar fi optiunea de grupare automata a proceselor. VFS (virtual file system) a fost de asemenea mult imbunatatit.

Cu ajutorul tehnologiei de grupare automata a proceselor, timpul de procesare va fi impartit mult mai echitabil si de aici va rezulta performanta ridicata.

In afara de performante imbunatatite apar si o multime de bug-fixuri si updateuri de drivere.

Linux kernel este intretinut si imbunatatit de o armata de programatori voluntari si este folosit pe scara larga pe sistemele de operare de pe servere cum ar fi CentOS sau RedHat Linux, dar si pe desktopuri. Chiar si pe telefoanele mobile este folosit in OS-uri precum Android.

Aceste nou kernel nu poate decat sa ne bucure mai ales ca va contribui la sporirea performantelor pe serverele de hosting si implicit la oferirea de servicii mai bune catre clienti.