Victimele ransomware CoinVault si Bitcryptor isi pot recupera fisierele gratuit

Fereastra Kaspersky Ransomware Decryptor. Articole informative pe blogul megahost.In cazul in care computerul dvs. a fost infectat cu programul ransomware CoinVault sau Bitcryptor, atunci sunt sanse mari sa va puteti recupera in mod gratuit fisierele criptate, bineinteles daca inca le mai aveti.

Cercetatorii de la Kaspersky Lab in colaborare cu autoritatile olandeze au obtinut ultimul set de chei de decriptare de pe serverele de comanda si control care au fost utilizate de catre CoinVault si Bitcryptor.

In luna septembrie, autoritatile olandeze au arestat doi barbati care aveau legatura cu programele ransomware CoinVault si Bitcryptor. Aceste arestari au dus la recuperarea a aproximativ 14.000 de chei de decriptare care au fost adaugate in repozitoriul noransom.kaspersky.com.

Program ransomware CoinVault a fost investigat pentru prima data de cercetatorii Kaspersky in noiembrie 2014. Apoi, in aprilie, politia olandeza a recuperate cateva chei de decriptare de pe un server CoinVault confiscat.

Dupa aceasta actiune a politiei, autorii programului CoinVault au luat o pauza, dar in cele din urma au lansat o noua versiune pe care au numit-o Bitcryptor.

Cu recentele arestari si recuperarea tuturor cheilor de decriptare, Kaspersky a declarat inchis cazul CoinVault. Cu toate acestea, victimele altor programe ransomware nu sunt la fel de norocoase. Un agent FBI a recunoscut recent in cadrul unei conferinte ca agentia recomanda adesea victimelor ransomware sa plateasca rascumpararea deoarece nu pot face mare lucru pentru a-si recupera fisierele in alt mod.

O coalitie de companii de securitate care au investigat unul din programele ransomware cele mai raspandite la ora actuala, CryptoWall 3.0, a estimat recent ca numarul victimelor a ajuns la ordinul sutelor de mii si ca profitul realizat de grupul din spatele acestui ransomare este de aproximativ 325 de milioane de dolari.

Sursa foto