Vizualizarea statisticilor web din cPanel

Fiind un client de hosting, statisticile web va pot oferi informatii valoroase despre site-ul dvs. Infara de faptul ca puteti sti numarul de afisari al site-ului dvs., statisticile sau software-ul de web analytics va pot oferi o perspectiva asupra paginilor site-ului dvs. care sunt cele mai de succes, ce tip de vizitatori primiti, durata de timp petrecuta pe site-ul dvs., numarul de vizitatori unici, cuvintele cheie pe care utilizatorii le-au introdus intr-un motor de cautare pentru a ajunge pe site-ul dvs., si multe altele.

Cu cPanel, este destul de usor sa accesati un software de web analytics. Acest software, cum ar fi AWStats genereaza statistici in timp real, folosind date din logurile serverului pe care site-ul dvs. isi are hosting-ul. Acest lucru inseamna ca agregarea datelor are loc imediat si puteti accesa statisticile in orice moment.

Pentru a accesa AWStats din cadrul cPanel, urmati pasii urmatori:

1) Logati-va in cPanel
2) Navigati la sectiunea “Logs”
3) Dati click pe AWStats
4) Alegeti numele de domeniu sau subdomeniu pe care doriti sa-l vizualizati

Primul lucru pe care il veti vedea in partea de sus va fi un rezumat al statisticilor pe luna in curs. Puteti utiliza meniurile drop-down pentru a alege sa vizualizati statistici pe diferite luni sau ani. Veti vedea de asemenea ca traficul de pe site-ul dvs. este afisat in 5 moduri diferite:

1) Vizitatori unici – De fiecare data cand un host/IP unic va viziteaza site-ul, acesta va fi considerat un vizitator unic. Presupunand ca fiecare este folosit de o alta persoana, aceasta este o numaratoare destul de exacta a persoanelor care v-au vizitat site-ul.
2) Numarul de vizite – Aceasta numara vizitele, asa ca numarul va fi mai mare, deoarece include mai multe vizite de la aceeasi utilizatori individuali.
3) Pagini – Numarul de pagini accesate pe site-ul dvs. este afisat aici.
4) Afisari – Aici se inregistreaza tot: pagini, imagini, videoclipuri, si altele, de fiecare data cand sunt accesate.
5) Latime de banda – Afisata in MB sau GB, aceasta va spune cat de multe date au fost transferate pe luna luna respectiva.

AWStats va ofere mult mai multe date statistice pe masura ce derulati pagina, inclusiv top vizitatori, termeni de cautare, tari, tipuri de fisiere, durata vizitei, si pagini preferate.