“We Stop Badware” – program destinat furnizorilor de web hosting

Organizatia non profit StopBadware (www.stopbadware.org), care se ocupa de probleme de securitate pe internet, a anuntat miercuri ca a lansat un pogram numit “We Stop Badware” destinat furnizorilor de servicii de hosting web, program ce intentioneaza sa adune cat mai multi funizori care sa se implice in lupta distributiei online de software distructiv.

Conform asociatiei, furnizorii de servicii de hosting precum si operatorii si administratorii de servere din infrastructura IT pot juca un rol cheie in impedicarea distribuirii de badware pe internet si sa diminuneze efectele negative cauzate de spam, atacuri DDoS, etc.

Programul “We Stop Badware” este unul destul de simplu care solicita furnizorilor sa adere la cele mai bune practici ale organizatiei si pune la dispozitia gazdelor un logo ce poate fi implementat pe site-ul lor pentru a promova acest program.

Scopul principal al programului este acela de-a oferi furnizorilo de servicii de hosting o posibilitate de-a promova acest program catre clientii acestora pentru un internet mai sigur si mai puternic. StopBadware considera ca furnizorii de servicii de hosting poarta o responsabilitate destul de mare si au obligatia de-asi proteja clientii si a crea o experienta online mai sigura pentru toata lumea.