WordPress 4.3 imbunatateste securitatea parolelor

wordpress-4-3-760x400WordPress 4.3, numit “Billie”, in onoarea cantaretei de jazz Billie Holiday, este disponibil pentru download. Cea mai recenta versiune introduce noi caracteristici atat pentru administratorii de site-uri, cat si pentru dezvoltatori, si imbunatateste semnificativ securitatea parolelor.

De la versiunea 4.3, dezvoltatorii WordPress au anuntat unele schimbari in modul in care parolele sunt alese si modificate.

In WordPress 4.3, atunci cand administratorii creaza noi conturi de utilizator, pot genera automat o parola puternica. In cazul in care utilizatorii doresc sa modifice acea parola, un indicator ii informeaza daca parola pe care au ales-o este puternica sau slaba. Daca parola este slaba, utilizatorii trebuie sa bifeze o casuta pentru a confirma ca doresc sa utilizeze o parola slaba.

By default, parola generata nu este afisata administratorului, iar un link de resetare a parolei este trimis utilizatorului prin e-mail.

Parolele in text simplu nu mai sunt trimise prin e-mail utilizatorilor, tocmai pentru a proteja conturile WordPress in cazul in care adresa de e-mail este compromisa, iar link-urile de resetare a parolei sunt valabile doar pentru 24 de ore.

“Chiar daca WordPress nu va impiedica sa alegeti parole slabe, in versiunea 4.3 veti primi o parola puternica by default, iar daca doriti sa alegeti una mai slaba, veti avea un pic de lucru” a spus Mark Jaquith, senior developer WordPress.

Rugam toti clientii megahost care detin site-uri WordPress sa faca update la versiunea 4.3 cat mai repede posibil.

Sursa foto