Vanzarile de servere raman constante in al doilea trimestru al lui 2015

Wikimedia_Foundation_Servers-8055_20Potrivit firmei de cercetare IDC, vanzarile de servere au ramas constante in al doilea trimestru al lui 2015, in ciuda scaderii cererii pentru sisteme midrange.

In aceasta perioada, producatorii de servere si-au marit profiturile cu cu 6,1% de la an la an, ajungand la 13,5 miliarde de dolari. Intre timp, numarul de servere vandute a crescut cu 3,2% fata de anul trecut.

Profiturile obtinute au fost mai mult din vanzarea de servere high-end si low-end; cererea pentru servere midrange scazand cu 5,4% de la an la an, ca urmare a recentei incheieri a ciclului de viata al serverelor x86, a declarat IDC.

In al doilea trimestru, HP a ramas lider de piata, cu o cota de 25,4%. Pe locul al doilea a fost Dell cu o cota de 17,5%. iar pe al treilea s-a plasat IBM. Anul trecut, IBM a vandut filiala de servere x86 catre producatorul chinez Lenovo. Ca rezultat, veniturile companiei IBM au scazut cu 32,9% fata de anul trecut.

In schimb, veniturile lui Lenovo au crescut cu peste 500% datorita acordului de achizitie cu IBM, compania chineza sperand sa devina un jucator important pe piata serverelor.

Lenovo are acum o cota de piata egala cu cea a lui Cisco, ambele companii impartind locul patru pe piata serverelor.

Din punct de vedere geografic, SUA a inregistrat cea mai rapida crestere pe piata serverelor, cu o crestere anuala de 12,6%. Regiunea Asia-Pacific, cu exceptia Japoniei, se afla aproape de SUA, cu o crestere anuala de 12%.

Sursa

Sursa foto