Google elimina 29 de vulnerabilitati din Chrome 45

212Google a anuntat marti disponibilitatea lui Chrome 45 pentru Windows, Mac, si Linux. Cea mai recenta versiune a browserului web elimina un total de 29 de probleme de securitate, dintre care zece au fost raportate de catre cercetatori externi.

Potrivit Google, sase dintre vulnerabilitatile raportate de cercetatorii externi au fost evaluate ca fiind de severitate mare. Compania i-a recompensat pe acestia cu sume cuprinse intre 1000 si 7.500 de dolari.

Suma de bani platita de Google pana in prezent celor care au contribuit la imbunatatirea browserului Chrome este de 40.500 de dolari, dar nu toate vulnerabilitatile au trecut inca prin grila de evaluare a companiei.

De asemenea, si echipa de securitate Google a identificat mai multe probleme de securitate prin audituri interne si alte proceduri.

Odata cu lansarea Chrome 45, Google a inceput sa elimine anunturile create in Flash. Compania a decis sa renunte la anumit continut care depinde de plugin-ul Flash Player, inclusiv multe anunturi Flash, intr-un efort de a imbunatati performanta. Prin urmare, Google va converti automat in HTML5 cele mai multe dintre anunturile Flash incarcate prin AdWords. De asemnenea, compania a furnizat si instrumente care pot fi folosite pentru a converti manual anunturile Flash in HTML5.

Chiar daca aparent decizia Google de a elimina anunturile Flash este legata strict de performanta, expertii in securitate sunt fericiti sa constate ca in sfarsit se renunta treptat la Flash, mai ales din cauza numeroaselor vulnerabilitati care au pus in pericol utilizatorii in ultima perioada.

De asemenea, nici Amazon nu mai accepta anunturi Flash pentru Amazon.com incepand cu 1 septembrie. Decizia gigantului de e-commerce vine ca raspuns la restrictiile de continut Flash implementate in majoritatea browserelor web.

Sursa