WordPress.com a fost atacat de hackeri

Mii de bloguri cu hosting pe WordPress.com au fost atacate recent de hackeri. Potrivit unui raport emis marti de The Hacker News, utilizatorii au inceput sa primeasca notificari de resetare a parolei de la platforma de blogging.

“Am detectat recent activitate suspecta pe contul dvs. WordPress.com. Pentru a proteja identitatea si site-ul dvs., v-am resetat parola” era mesajul pe care l-au primit proprietarii de bloguri WordPress.com.

Un utilizator chiar a declarat pentru The Hacker News ca atunci cand s-a conectat in contul sau de WordPress.com, a gasit un articol postat ce continea un anunt de spam care incerca sa convinga utilizatorii ca vor fi platiti daca vor completa un sondaj.

“Castigati intre 5-40 de dolari pe sondaj, si nu dureaza decat 5-10 minute sa-l completati!” scria in anunt.

Intre timp, firma de securitate Sophos a spus ca exista sanse mari ca acest incident sa nu se fi produs din cauza unei brese de securitate de pe server. In schimb, cel mai probabil este ca utilizatorii sa fi folosit aceeasi parola pe mai multe servicii, a declarat Sophos.

“Este o veste buna faptul ca site-urile gazduite de WordPress.com nu au fost compromise din cauza unei vulnerabilitati. La urma urmei, multi proprietari de bloguri aleg hosting pe WordPress.com, tocmai in scopul de a evita un stres in plus, si anume acela de a-si administra singuri securitatea si update-urile de securitate”, a comentat compania de securitate Sophos.

La ora actuala, WordPress.com gazduieste peste 56 de milioane de bloguri din intreaga lume.