WordPress.com vs WordPress.org hosting

Multi utilizatori de internet pastreaza legatura cu prietenii lor actualizandu-si in mod regulat statusul de pe Facebook si/sau Twitter. Cu toate acestea, exista cateva limitari in utilizarea acestor site-uri de social media. In scopul de a avea un control mai bun asupra postarilor dvs., metoda traditionala de blogging este in continuare cea mai buna alegere. Printre diferitele platforme de blogging, WordPress este cu siguranta una dintre cele mai populare. Exista doua tipuri de platforme WordPress: WordPress.com si WordPress.org.

In cazul WordPress.com, site-ul dvs. este gazduit de catre WordPress si i se va atribui un subdomeniu (de exemplu, subdomeniu.wordpress.com). Beneficiul de a va gazdui site-ul pe WordPress.com este ca nu va costa nimic. Cu toate acestea, nu veti avea acces la anumite caracteristici (de exemplu, WordPress.com nu suporta plugin-uri, care sunt una dintre cele mai importante caracteristici ale WordPress). In plus, WordPress.com este plin de anunturi, ceea ce inseamna ca acestea pot fi afisate la intamplare pe blogul dvs.

In cazul WordPress.org, trebuie sa va gasiti propria dvs. firma de web hosting si sa va instalati singur programul. Prin urmare trebuie de asemenea sa va inregistrati propriul nume de domeniu. Cu toate acestea, deoarece este un program, este personalizabil, ceea ce inseamna ca se poate modifica si edita CSS, teme si coduri HTML. Mai pe scurt, aveti control deplin asupra blogului pentru a-l modifica conform nevoilor dvs.

Atat WordPress.com dar si WordPress.org au avantaje si dezavantaje, dar din moment ce WordPress.com nu poate oferi acces la toate caracteristicile WordPress, este mai bine sa utilizati WordPress.org. In medie, costul pentru hosting si inregistrare domeniu este de aproximativ 100 de dolari pe an dar puteti plasa anunturi pe site-ul dvs. pentru a suporta costurile de gazduire.

Pentru a utiliza WordPress.org, trebuie sa gasiti un pachet de hosting care este compatibil cu WordPress. Pentru a utiliza WordPress, planul de hosting trebuie sa includa suport pentru MySQL si PHP.