Yahoo amenintata de guvernul SUA sa plateasca zilnic 250.000$

a588a6199feff5ba48402883d9b72700-yahoo-fined-250k-a-day-for-not-complying-with-governmentIn 2008, guvernul american a amenintat ca va amenda Yahoo cu 250.000 de dolari pe zi, in cazul in care aceasta nu va oferi conversatiile utilizatorilor sai, o cerere pe care compania o credea ca fiind neconstitutionala.

Potrivit unor documente judiciare publicate joia trecuta, se pare ca oficialii federali au fortat companiile americane hi-tech sa participe la controversatul program de supraveghere PRISM al Agentiei Nationale de Securitate.

“In 2007, guvernul american a promulgat o lege prin care solicita informatii ale utilizatorilor de la serviciile online. Am refuzat sa ne conformam cu ceea ce am considerat a fi o supraveghere neconstitutionala, contestand astfel autoritatea guvernului american” a declarat Consilierul General Ron Bell intr-un post pe Tumblr.

Yahoo a adus cazul in fata Curtii de Supraveghere a Informatiilor Externe, argumentand ca oferirea informatiilor cetatenilor non-americani catre NSA este neconstitutionala si incalca al patrulea amendament.