Yahoo Mail beneficiaza de criptare HTTPS by default

Asa cum a promis intr-un anunt din octombrie 2013, Yahoo a imbunatatit securitatea pentru utilizatorii sai, activand by default protocolul HTTPS pentru toti utilizatorii de Yahoo Mail.

“Ori de cate ori se utilizeaza Yahoo Mail, fie de pe web, de pe mobil, prin intermediul aplicatiilor mobile sau prin intermediul protocoalelor IMAP, POP sau SMTP, conexiunea va fi 100% criptata by default si protejate cu certificate pe 2048 biti” scrie intr-un post de pe blogul companiei.

Criptarea HTTPS va spori securitatea e-mailurilor, atasamentelor, contactelor, precum si a functiilor Calendar si Messenger din Yahoo Mail, protejand datele si mesajele pe masura ce acestea tranziteaza intre browserele utilizatorilor si serverele Yahoo.

Utilizatorii Yahoo Mail au avut de ceva timp posibilitatea sa activeze protocolul HTTPS, dar acum toti utilizatorii vor beneficia de conexiuni securizate in mod implicit.

Trecerea la sesiuni securizate by default vine dupa mutari similara din partea altor doua mari companii: Facebook, care a activat HTTPS by default in iulie 2013, si Google, care a activat HTTPS by default la inceputul anului 2010, dar care oferea aceasta posibilitate utilizatorilor inca din 2008.

Folosirea protocolui HTTPS este din ce in ce mai utila, mai ales atunci cand se acceseaza Internetul de la retele publice Wi-Fi, si ajuta la securizarea sesiunilor denavigare, astfel incat acestea sa nu fie interceptate de catre persoane rau voitoare.