Apple lanseaza iOS 4.2

apple logoApple tocmai a anuntat ca iOS 4.2 va fi disponibil incepand de astazi pentru iPad, iPhone si iPod Touch. Acest update al sistemului de operare aduce mai multe de 100 de noi facilitati, incluzand multitasking pentru iPad, foldere pentru aplicatii, inbox unificat pentru mail, AirPlay si AirPrint, etc.

Din cate se pare updateul se poate face doar daca rulati iTunes versiunea 10.1 sau mai noua, in functie de setarile pe care le aveti, veti fi anuntat de existenta unei noi versiuni de iOS. In cazul in care in acest moment nu va apare in iTunes, incercati peste 1-2 ore. Se pare ca aplicatia “Find My Iphone” este acum gratuita.

AirPrint

AirPrint permite printarea documentelor aflate pe un device cu iOS 4.2 pe o imprimanta de retea wireless care suporta aparatele cu iOS 4.2. Momentan compatibile cu AirPrint sunt doar imprimatele HP din gama ePrint: Photosmart, Officejet, Officejet Pro si LaserJet Pro.

AirPlay

iPad, iPhone si iPod Touch care ruleaza iOS 4.2 vor putea sa foloseasca AirPlay pentru streaming audio/video/foto cu iDeviceul AppleTV sau sa asculte wireless muzica la boxe ce au optiune de AirPlay (deocamdata nu exista insa vor fi lansate in lunile urmatoare).

Aplicatia Find My iPhone

Daca aveti un iPhone 4, iPad sau noul iPod Touch (generatia 4) puteti folosi aceasta aplicatie pentru a va localiza deviceul pierdut. Pana acum aceasta optiune era disponibila pe baza de abonament in serviciul Mobile Me. plicatia Find my iPhone permite localizarae deviceului pe o harta, il poate face sa scoata sunete pentru localizare sau chiar sa afiseze pe display mesaje de genul “M-am pierdut de stapan, Ajutor “.