Atentie: Link malitios distribuit azi pe Twitter

A fost raportat un numar mare de mesaje (tweet-uri) ce contineau linkul “goo.gl/R7f68” circuland astazi pe Twitter. Recomandarea este sa nu faceti click pe acel link deoarece va redirecteaza catre websiteuri ce contin malware.

Cele mai multe tweet-uri vin de pe conturi “de unica folosinta” insa au fost trimise si de pe conturi cu utilizatori adevarati, ceea ce indica faptul ca exista sisteme infectate cu un worm, acest tip de program fiind responsabil pentru raspandirea mesajelor din conturile infectate. Cele mai multe mesaje par a fi trimise de pe clienti Twitter mobili.

Linkul din mesaje redirecteaza utilizatorii catre un website francez: http://artcan-developpement.fr care a fost “spart” de hackeri si directat la randul lui catre alte websiteuri ce gazduiesc scritpuri de tip malware.

Sfat: nu dati click pe linkurile suspicioase venite de la necunoscuti si chiar de la persoane cunoscute. Folositi pe computerul Dvs intotdeauna un program antivirus actualizat zilnic si scanati frecvent calculatorul.