Avantajele achizitionarii unui domeniu second-hand

Atunci cand vreti sa va creati o prezenta online, mai precis un website, sunt anumiti pasi care trebuie urmati, si anumite procese care trebuiesc indeplinite. Unele dintre aceste procese dureaza destul de mult pentru a fi finalizate, de exemplu obtinerea unui page rank bun nu poate fi facuta peste noapte. Fiecare website care se respecta are un nume de domeniu in spate, domeniu care trebuie indexat de motoarele de cautare, iar acest lucru necesita timp, de aceea poate fi avantajos sa va achizitonati un domeniu deja folosit. Iata 3 avantaje care va pot determina sa cumparati un astfel de domeniu:

Valoarea Page Rank-ului

Toate motoarele de cautare folosesc algoritmi specifici pentru a aduna, indexa si clasifica date despre siteurile web. Google de exemplu foloseste un sistem numit page rank care se bazeaza pe anumiti factori. Unul dintre acesti factori este numarul de linkuri din internet care duc catre acel site (backlink-uri). Cand achizitionati un domeniu nou acesta nu are niciun backlink insa un domeniu folosit deja, cumparat la o licitatie sau recuperat dupa expirare va avea destul de multe backlinkuri din cele dobandite de-a lungul perioadei de activitate. Acest lucru va ajuta foarte mult cand vine vorba de page rank si practic puteti sa beneficiati de el in promovarea siteului web.

Reputatia Domeniului

Un website dezvoltat pe un domeniu care deja are o reputatie online poate sa va aduca imediat trafic si implicit vizitatori, chiar daca acestia sunt reziduali. Daca siteul care a fost inainte pe acel domeniu avea un page rank bun pentru anumite cuvinte cheie, atunci traficul si vizitatorii pot fi adusi si din motoarele de cautare. Faptul ca domeniul are deja o reputtatie online nu poate decat sa fie benefic atunci cand incercati sa va construiti si va promovati un nou brand.

Vechime si experienta

Un nume de domeniu second hand va arata mai bine decat unul nou inregistrat atunci cand este vazut prin prisma unui motor de cautare si chiar a unui vizitator. Si asta fara cel mai mic efort, doar pentru ca domeniul are deja un istoric. Daca va intereseaza preturile: un domeniu folosit poate fi achizitonat destul de ieftin, preturile pot pleca de la cateva zeci de euro.  Desigur, cu cat mai bine este cotat domeniul, mai vechi, cu page rank mai mare, cu atat mai scump va fi. De exemplu sex.com s-a vandut recent pentru fabuloasa suma de 13 milioane de dolari.

Va reamintim ca la Megahost puteti inregistra nume de domenii, atat locale .ro cat si europene .eu si internationale .com, .net, .org, etc.

2 Comments Avantajele achizitionarii unui domeniu second-hand

  1. Second hand

    Nu uitati sa mentionati faptul ca domeniul second hand achizitionat poate fi la fel de bine unul cu o reputatie proasta si trebuie facuta o analiza cat mai amanuntita inainte de a fi cumparat. Este pacat sa cumperi un domeniu second hand si sa trebuiasca sa-i speli reputatia proasta mostenita de la proprietarul anterior.

Comments are closed.