Chrome este cel mai popular browser web la ora actuala

Chrome BrowserConform ultimelor statistici de la Adobe Digital Report, Google Chrome a intrecut Microsoft Internet Explorer in cursa pentru cel mai popular browser web.

Raportul arata o utilizare a browserului Chrome de 31,8%, in timp ce Internet Explorer detine 30,9%, o diferenta mica, dar importanta. Aceasta este prima data cand Google a depasit Microsoft in termeni de popularitate (platforme mobile + desktop).

Dar lupta devine si mai interesanta daca defalcam individual browsing-ul mobil si desktop. In timp ce Chrome detine suprematia cand vine vorba de navigarea de pe dispozitive mobile (14,3%), Internet Explorer continua sa domine pe platforme desktop, avand un avans de 13% in fata lui Google.

“Internet Explorer are avantajul de a fi browserul default din sistemele de operare Windows, pe cand Google si Apple au avantajul de a avea propriile browsere setate ca default pe dispozitivele Android si iOS” a Adobe Digital Report.

Al treilea cel mai utilizat browser la scara larga este Mozilla Firefox, caruia i-a mai scazut cota de piata cu aproape 12% in ultimii doi ani din cauza absentei sale de pe piata dispozitivelor mobile.