CloudFlare a fost vizat de un atac masiv DDoS

Compania CloudFlare, recunoscuta pentru serviciile sale de securitate si performanta web, pe care le oferim si noi in mod gratuit clientilor de hosting, a declarat luni ca un client care foloseste platforma sa a fost vizat de un atac DDoS masiv, care a afectat infrastructura CloudFlare din cea mai mare parte Europei, dar si din SUA.

“A fost un atac DDoS foarte mare care a vizat un client CloudFlare. Inca mai adunam date din loguri pentru a obtine un numar exact, dar stim ca a fost un atac de peste 300 Gbps, probabil chiar peste 400 Gbps” a spus Matthew Prince, CEO CloudFlare.

Atacul a vizat portul 123 pe care ruleaza protocolul NTP (Network Time Protocol), utilizat pentru a sincroniza ceasurile intre calculatoarele dintr-o retea. In decembrie 2013, cercetatorii de la Symantec au observat o crestere a numarului de atacuri care vizeaza acest protocol.

CloudFlare nu a divulgat numele clientului vizat de acest atac, si fiind o companie destul de transparenta cu privire la operatiunile sale, va impartasi probabil mai multe detalii despre acest atac, pe masura ce este atenuat si analizat.